Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада підтримала зміни до законодавства про банкрутство

Реклама

20 березня 2023 року Верховна Рада прийняла в цілому проєкт № 4409 «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства».

Законопроєкт було розроблено Міністерством юстиції з метою забезпечення правової визначеності та ефективного застосування законодавства з питань банкрутства.

Законом передбачено, що позовні заяви щодо банкрутства зможуть розглядатися у спрощеному позовному провадженні без виклику сторін.

Також документ спрощує і роботу арбітражним керуючим. Він передбачає створення автоматизованої інформаційної системи «Банкрутство та неплатоспроможність», що об'єднає необхідні реєстри та бази даних і до складу якої входитиме Електронний кабінет арбітражного керуючого.

Мін'юст нагадав, що законопроєкт № 4409 було прийнято за основу ще в червні 2021 року. Під час підготовки законопроєкту до другого читання було подано 248 поправок, із яких 112 було запропоновано врахувати.

За матеріалами порталу «Судова влада України»

Майбутнє юридичного ринку вже тут! Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Ухвалюйте максимально інформовані правові рішення з LIGA360.

Читайте також:

Практика Верховного Суду у банківських спорах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини