Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. За злочини проти власності, вчинені в умовах воєнного стану, посилено відповідальність: Верховний Суд

Нещодавно Верховний Суд розглянув одне з проваджень щодо крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану. Вироком місцевого суду, який апеляційний суд залишив без змін, чоловіка визнано винуватим у таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно та в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

Детальніше

2. Привласнення знайденого телефону: суд роз'яснив, в якому випадку настає кримінальна відповідальність

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області ухвалив вирок стосовно громадянина, якого обвинувачено у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 КК України)

Детальніше

3. Чи можна зі спадкоємців стягнути заборгованість по аліментам спадкодавця: рішення ВС

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду у постанові у справі № 199/5826/16-ц від 12 серпня 2020 року рішення апеляційного суду скасував, залишивши в силі рішення суду прешої інстанції.

Детальніше

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

4. Судочинство в режимі відеоконференції: які зміни пропонує Кабмін?

Кабмін зареєстрував в Парламенті законопроєкт № 9090 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо цифровізації судочинства та удосконалення наказного провадження у цивільному судочинстві".

Детальніше

5. Паспорти з різною транслітерацією визнаватимуться недійсними лише після звернення за отриманням або обміном документів: ДМС

Про це повідомила прес-служба Державної міграційної служби

Детальніше

6. Наказ Мінфіну про прийняття митними органами рішень щодо зобов'язуючої інформації набрав чинності

Для практичної реалізації системи прийняття рішень щодо зобов'язуючої інформації на основі практики ЄС Мінфін прийняв наказ від 23 грудня 2022 року № 455 «Про затвердження Порядку прийняття та оприлюднення рішень щодо зобов'язуючої інформації, розгляду звернення підприємства про продовження строку використання рішення щодо зобов'язуючої інформації, відшкодування коштів за проведення досліджень (аналізів, експертиз) проб (зразків) товарів для прийняття митним органом рішень щодо зобов'язуючої інформації та внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України».

Детальніше

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

7. З 14 березня діють Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для національної економіки

Міністерство економіки затвердило Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки.

Детальніше

8. Самовільне залишення військової частини в умовах воєнного стану: апеляційний суд ухвалив новий вирок

Хмельницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора: скасував вирок районного суду в частині призначеного покарання обвинуваченому у самовільному залишенні військової частини в умовах воєнного стану та ухвалив новий - засудив його до 3 років ув'язнення (ч. 1 ст. 69 КК України)

Детальніше

9. Україна та Європейський Союз продовжили дію «транспортного безвізу» ще на рік

Дія Угоди про лібералізацію вантажних автоперевезень пролонгована до 30 червня 2024 року

Детальніше

10. Володимир Зеленський підписав Указ про запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, пов'язаних зі сферою азартних ігор

Детальніше

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Деталі за посиланням.

Читайте також: Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Строк прийняття спадщини в умовах воєнного стану: практика ВС щодо 10-місячного строку прийняття

Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини