Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За злочини проти власності, вчинені в умовах воєнного стану, посилено відповідальність: Верховний Суд

Реклама

Нещодавно Верховний Суд розглянув одне з проваджень щодо крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану. Вироком місцевого суду, який апеляційний суд залишив без змін, чоловіка визнано винуватим у таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно та в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

За скоєний злочин він отримав 5 років позбавлення волі.

Верховний Суд, розглянувши касаційні скарги засудженого та його захисника, вказав: суд першої інстанції дійшов правильного висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого неможливе без ізоляції його від суспільства (постанова ККС ВС у справі № 725/4274/22 (провадження № 51-3794км22)).

На думку колегії суддів касаційного суду, призначене покарання відповідатиме вимогам статей 50, 65 КК України та принципам законності, індивідуалізації та справедливості.

У Верховному Суді нагадали, що рік тому законодавець уніс зміни до КК України та доповнив деякі склади кримінальних правопорушень проти власності кваліфікуючою ознакою - вчинення в умовах воєнного або надзвичайного стану.

За повідомленням Верховного Суду

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності: новий правовий висновок Великої Палати ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини