Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Підстави зупинення провадження у справі до припинення воєнного стану: позиція КАС ВС

Відповідну постанову КАС ВС у справі № 380/7845/21 було прийнято 27 лютого 2023 року.

Детальніше

2. Кабмін призначив директора НАБУ

Прем'єр-міністр зазначив, що тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата.

Детальніше

3. У застосунку Дія можна отримати судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів

Мінцифри поінформувало, що українці можуть користуватися електронним судовим рішенням у Дії замість паперового документа.

Детальніше

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

4. Примусове звернення стягнення на нерухоме майно, в якому зареєстровані діти: КЦС ВС роз'яснив порядок звернення виконавця до суду

Відповідну постанову у справі № 2-537/11 (провадження № 61-5415св22) прийнято 15 лютого 2023 року

Детальніше

5. Процес держреєстрації змін до відомостей про кінцевих бенефіціарних власників буде врегульовано окремим порядком: Мін'юст

Міністерство юстиції відповіло на звернення Нотаріальної палати від 23 січня 2023 року щодо застосування норм Закону № 2571-IX про зміни у держреєстрації кінцевих бенефіціарних власників та повідомило, що із зазначеного питання підготовлено роз'яснення (лист від 27.02.2023 № 23303/8.4.3/32-23).

Детальніше

6. Суд встановив факт смерті військовослужбовця, чим відкрив для його сім'ї важливий юридичний процес

Долинський районний суд Івано-Франківської області у рішенні від 13.02.2023 у справі № 343/103/23 встановив факт смерті військовослужбовця, чим відкрив для його сім'ї важливий юридичний процес.

Детальніше

7. З 8 березня діють зміни до Порядку прийняття рішень про реєстрацію / відмову в реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в ЄРПН

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області інформують, що 21 лютого в «Офіційному віснику України» було опубліковано наказ Міністерства фінансів від 12 січня 2023 року № 19 «Про затвердження Змін до Порядку прийняття рішень про реєстрацію / відмову в реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних»

Детальніше

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

8. Мінекономіки затвердило Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки

Відповідний наказ міністерства від 17 лютого 2023 року № 952 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Детальніше

9. Які пільги передбачено для учасників бойових дій та членів їх сімей?

Про ключові пільги для учасників бойових дій та членів їх сімей консультують фахівці Регіонального  центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги у Полтавській області.

Детальніше

10. Як виявити невигідні пункти в договорі?

Що  таке “невигідні” пункти в договорі, як їх виявити та виправити на етапі укладення договору, дізнайтесь у спеціальному матеріалі Фірсова Владислава: "Невигідні пункти у договорі: поради від юриста щодо виявлення".

Детальніше

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Деталі за посиланням.

Читайте також: Строк прийняття спадщини в умовах воєнного стану: практика ВС щодо 10-місячного строку прийняття

Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини