Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У застосунку Дія можна отримати судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів

Реклама

Мінцифри поінформувало, що українці можуть користуватися електронним судовим рішенням у Дії замість паперового документа.

При цьому електронне судове рішення має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.

Судове рішення - це документ, у якому відображається результат судової справи. Наприклад, підтверджується факт розлучення пари.

«Продовжуємо цифровізувати судову систему в Україні. Уже рік у застосунку Дія доступні судові сповіщення - інформаційне повідомлення про судові засідання. Відтепер у кілька кліків ви можете отримати судове рішення просто у смартфоні. Раніше для цього необхідно було їхати до суду в спеціально відведений час, а потім стояти у чергах, щоб отримати документ. Тепер усе значно простіше. Кілька кліків - і документ у вас у смартфоні», - роз'яснив Віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб отримати судові рішення у Дії, необхідно:

  • авторизуватися в застосунку;

  • перейти у «Послуги» і обрати «Судові справи»;

  • переглянути судове рішення і за потреби завантажити собі на смартфон.

Важливо: щоб скористатися судовими послугами в Дії, оновіть застосунок до останньої версії.

Мінцифри нагадало: у застосунку Дія українці також можуть отримувати сповіщення про призначені судові засідання, у яких вони є учасниками справи.

Підготовка до судового засідання стає зручнішою. Тепер VERDICTUM в LIGA360 має доступ до Кабінету Електронного суду. Аналізуйте судову практику та подавайте документи до суду в один клік.

Читайте також:

Практика Верховного Суду у банківських спорах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини