Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення суду у справі про підробку продукції відомих брендів

Реклама

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області визнав винними трьох чоловіків у незаконному використанні знаку для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди у великому розмірі, вчинене організованою групою (частина 3 статті 229 Кримінального кодексу України). Про це повідомила прес-служба суду.

Судовим розглядом встановлено, що приблизно в кінці 2017 року у місті Кривий Ріг обвинувачений Г.:

  • вирішив виготовляти та продавати підроблену продукцію під торговельними марками  «Ariel», «Tide», «LENOR», права на які зареєстровані за «The Procter & Gamble Company»;

  • залучив для цього двох свої знайомих С. та Б.

"Так, приблизно з січня 2018 року по січень 2020 року обвинувачені Г. та С. виготовляли пральні засоби у вигляді порошків та гелів, поміщували їх у пластикові ємності, наносили на етикетку зображення вищевказаних знаків для товарів та послуг «Ariel», «Tide», «LENOR» та зберігали у складських приміщеннях, орендованих обвинуваченим Б.

Підробку чоловіки продавали на території міста та в інші регіони України, використовуючи для цього веб-сайт під назвою «Папуля» та Інтернет-магазин «ОLХ». Доставку здійснювали безпосередньо клієнтам або пересилали через служби доставки «Нова Пошта», «Делівері». Отриманий прибуток від продажу підробленої продукції чоловіки ділили між собою", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що своїми діями обвинувачені завдали компанії «The Procter & Gamble Company» матеріальної шкоди на суму понад 260 тисяч гривень.

Під час судового розгляду обвинувачені визнали свою провину у скоєному та щиро розкаялись.

Вироком суду від 25 липня 2022 року у справі № 212/842/22 обвинувачених Г., С. та Б. було визнано винними у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді штрафу. "А отже кожен з них повинен буде сплатити понад 260 тисяч гривень в дохід держави", - пояснили в прес-службі.

Також, судом було задоволено цивільний позов компанії «The Procter & Gamble Company» та стягнуто з обвинувачених завдану матеріальну шкоду в розмірі понад 260 тисяч гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

Читайте також: Рада врегулювала трудові відносини з фрілансерами

Набув чинності Закон щодо оптимізації трудових відносин

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини