Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсторонення невакцинованих працівників, які хворіють, потрібно відкласти: роз'яснення Фонду соцстрахування

Реклама

На початку листопада освітян і окремих держслужбовців, для яких визначена обов'язковість вакцинації від COVID-19, однак які відмовились від її проведення, було відсторонено від роботи. А з 9 грудня обов'язкове щеплення буде також поширено на соціальних працівників і робітників стратегічних підприємств. Про це нагадав Фонд соціального страхування України.

  • Відсторонення від роботи оформляється наказом (розпорядженням) роботодавця із зазначенням строків відсторонення та обов'язковим ознайомленням під підпис згаданих у ньому осіб.

  • Для таких відсторонених працівників лікарняні не оплачуються.

  • Однак, якщо застрахована особа захворіє до дня початку відсторонення, перший день такого відсторонення необхідно перенести на перший робочий день після закінчення періоду тимчасової непрацездатності, зазначає Державна служба України з питань праці. У такому випадку ФСС оплатить лікарняний на загальних підставах. Слідкувати за станом виплат можна онлайн.

  • Якщо працівника все ж було включено до наказу про відсторонення попри його перебування на лікарняному, до документа мають бути внесені зміни, а дата початку відсторонення перенесена на перший робочий день після закінчення тимчасової непрацездатності. Після внесення змін до наказу на підставі лікарняного можна нарахувати матеріальне забезпечення.

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете в Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Детальніше.

Читайте також: Оскарження відсторонення від роботи невакцинованої вчительки: суд задовольнив вимогу щодо скасування наказу

Нещеплені проти COVID-19 вчителі та держслужбовці мають бути відсторонені від роботи

Відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19: суд відкрив провадження у справах

Як заповнити договір швидко та без помилок? Спробуйте систему CONTRACTUM у LIGA360. Заповніть мінімум полів з датами та сумами, та завантажте готовий договір. Також система автоматично підставить реквізити сторін. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини