Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нещеплені проти COVID-19 вчителі та держслужбовці мають бути відсторонені від роботи

8 листопада 2021, 10:20
1418
0
Реклама

Сьогодні, 8 листопада, набув чинності наказ Міністерства охорони здоров'я «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням».

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабміном, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов'язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. 

Освітяни та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Вказаних працівників, які підлягають обов'язковій вакцинації, з 8 листопада мають відсторонювати від роботи відповідно до постанови Кабміну №1096.

Читайте також: З 8 листопада невакциновані проти COVID-19 працівники, які підлягають обов'язковим щепленням, будуть відсторонені від роботи

Раніше в. о. Голови Державної служби з питань праці Ігор Дегнера також зазначив, що працівники, які отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19, не можуть бути відсторонені від роботи, оскільки вже не йдеться про ухилення або відмову від вакцинації.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Читайте також:

Кабмін змінив умови отримання COVID-сертифіката про одужання

Бажаєте розміщати новини своєї юридичної компанії на ЮРЛІГА? Створіть профіль в каталозі Liga:BOOK. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини