Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Закон щодо реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні набрав чинності

6 вересня 2021 року набрав чинності Закон № 1701-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні" (крім абзацу п'ятого підпункту 2 пункту 2 розділу I цього Закону, який набирає чинності через три місяці з дня набрання чинності цим Законом).

Детальніше

2. Мін'юст змінив Інструкцію з організації примусового виконання рішень

Відповідний наказ від 26 серпня 2021 року № 3025/5 набрав чинності.

Детальніше

3. Опубліковано оголошення про створення та забезпечення функціонування трьох підсистем (модулів) ЄСІТС

Оголошення надруковане у газеті «Голос України» № 168 (7668) від 4 вересня 2021 року та на сайті Судова влада України.

Детальніше

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

4. Комітет ВР з питань правової політики ухвалив рішення про оголошення конкурсу на посаду членів ВРП

На посаду члена Вищої ради правосуддя може бути обраний громадянин України, який відповідає вимогам, встановленим статтею 6 Закону «Про Вищу раду правосуддя».

Детальніше

5. Вилучення майна для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності: КАС ВС висловив позицію щодо юрисдикції спорів

Відповідну постанову Верховного Суду у справі № 480/4146/20 (адміністративне провадження № А/9901/28/21) було прийнято 26 серпня 2021 року, повідомляє прес-служба ВС.

Детальніше

6. Рада попередньо підтримала проект щодо захисту права інвесторів у житлове будівництво

8 вересня народні обранці підтримали в першому читанні за основу проект Закону № 5091 "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому".

Детальніше

Де безпечно зберігати договори? Надійна база договорів доступна з функціоналом автоматизації договірної роботи CONTRACTUM у LIGA360. Всі ваші договори на єдиній платформі, систематизовані й захищені. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

7. Закон про віртуальні активи прийнято: основні положення

Прийнятий Закон регулює правовідносини, що виникають у зв'язку з оборотом віртуальних активів в Україні, визначає права та обов'язки учасників ринку віртуальних активів, засади державної політики у сфері обороту віртуальних активів

Детальніше

8. Одночасний перехід прав на земельну ділянку та розташоване на ній нерухоме майно: Закон прийнято

8 вересня депутати прийняли Закон (проект № 5248) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переходу прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розміщено" з необхідними техніко-юридичними правками.

Детальніше

9. Суму готівкових переказів, що не підлягають фінмоніторингу, збільшено до 5 тисяч: Закон

Народні депутати усунули недоліки формулювань законодавства щодо встановлених обмежень у сфері застосування фінмоніторингу при здійсненні переказу коштів готівкою в межах України.

Детальніше

10. У Парламенті зареєстровано законопроект про скасування Господарського кодексу

У Парламенті зареєстровано законопроєкт № 6013 «Про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об'єднань у перехідний період», який, серед іншого, передбачає визнання таким, що втратив чинність, Господарського кодексу.

Детальніше

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес.

Також вам буде цікаво: Практика Верховного Суду 2021 у сфері господарського договірного права

Адвокатський запит: як запобігти зловживанням?

Матеріальна відповідальність працівника: кого і як можна притягнути?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини