Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. МОН змінює правила вступу на навчання до аспірантури у 2024 році

Спеціальний наказ виданий на базі особливих повноважень МОН на період дії воєнного стану (передбачено статтею 57-1 Закону «Про освіту»).

Детальніше

2. ЄСПЛ оголосив рішення у справі "Україна проти росії (щодо Криму)"

25 червня 2024 року Європейський суд з прав людини публічно оголосив рішення по суті міждержавної справи «Україна проти росії (щодо Криму)» за заявами №№ 20958/14 та 38334/18.

Детальніше

3. Адвокати БПД зможуть отримати оплату в зупинених провадженнях: Закон набрав чинності

28 червня набрав чинності Закон № 3757-IX "Про внесення зміни до статті 23 Закону України "Про безоплатну правничу допомогу" щодо уточнення підстав припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги».

Детальніше

4. Набув чинності Закон про застосування англійської мови в Україні

27 червня 2024 року набув чинності Закон "Про застосування англійської мови в Україні", крім деяких положень, визначених в Розділі II Закону.

Детальніше

5. Набув чинності Закон, що вносить зміни щодо обчислення страхового стажу та пенсійного забезпечення

23 червня набув чинності Закон № 3674-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання обчислення страхового стажу та пенсійного забезпечення».

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Визначено Порядок проведення базової загальновійськової підготовки громадян України, які здобувають вищу освіту, та поліцейських

21 червня 2024 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 734, якою затвердив Порядок проведення базової загальновійськової підготовки громадян України, які здобувають вищу освіту, та поліцейських.

Детальніше

7. Кабмін уніс зміни до постанови № 76 в частині бронювання військовозобов'язаних працівників операторів протимінної діяльності

22 червня набрала чинності урядова постанова від 18 червня 2024 року № 723, якою внесено зміни до постанови від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час» стосовно бронювання на період мобілізації та на воєнний час військовозобов'язаних працівників операторів протимінної діяльності.

Детальніше

8. При реєстрації транспортних засобів сервісні центри МВС перевірятимуть факт застосування санкцій

Постановою від 25 червня 2024 р. N 744 внесено зміни до пункту 15 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. Кабмін визначив нову структуру військового резерву людських ресурсів

Відповідну постанову № 741 ухвалено на урядовому засіданні 18 червня 2024 року.

Детальніше

10. Військово-обліковий документ з QR-кодом можна отримати в усіх ЦНАПах України: Мінцифри

Військовозобов'язані, призовники та резервісти, можуть отримати в ЦНАПах електронний військово-обліковий документ, під час уточнення персональних даних. 

Детальніше

Читайте також: Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини