Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уніс зміни до постанови № 76 в частині бронювання військовозобов’язаних працівників операторів протимінної діяльності

Реклама

22 червня набрала чинності урядова постанова від 18 червня 2024 року № 723, якою внесено зміни до постанови від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час» стосовно бронювання на період мобілізації та на воєнний час військовозобов'язаних працівників операторів протимінної діяльності.

Постановою, серед іншого, установлено, що бронювання військовозобов'язаних за списками військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, що працюють на підприємствах, в установах та організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), а також на підприємствах, в установах та організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань, та які не визначено критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань, здійснюється Міністерством економіки на строк до шести місяців на підставі погоджених Генеральним штабом Збройних Сил та/або Міністерством оборони документів, які надійшли до 8 червня 2024 р. до Міністерства економіки та відповідали вимогам законодавства, що діяло до набрання чинності постановою КМУ від 5 червня 2024 року № 650 "Деякі питання бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану".

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, роз'яснив, що документом передбачено незастосування обмежень щодо бронювання на період мобілізації та на воєнний час до фахівців з розмінування оператора протимінної діяльності, що входять до складу груп (відділів/відділень) з нетехнічного, технічного обстеження, очищення, інспектування та контролю якості.

Закріплено можливість анулювання наданої відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язаним працівникам оператора протимінної діяльності, у разі невиконання ним протягом 6 місяців робіт з гуманітарного розмінування за сертифікованим процесом (процесами).

Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Використовуй досвід аналітиків та експертів для правильного правозастосування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

Читайте також:

Депутати пропонують зміни до Податкового кодексу щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов'язаних

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини