Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін планує скоротити кількість міністерств на третину

Реклама

На четвертій щорічній прес-конференції 4 березня 2024 року Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, зокрема, про напрацювання в зміні формату роботи урядових інституцій.

"Ми хочемо скоротити кількість міністерств на третину. Скоротити кількість державних службовців. Ми вже почали це робити. І в цьому році скорочено 20 тис. вакансій державної служби. Працюємо над створенням потужного Центру Уряду", - зазначив він.

За його словами, у міністерствах має працювати невелика кількість висококваліфікованих спеціалістів, які будуть формувати державну політику. Натомість Центр Уряду надаватиме підтримку в кадровій, бухгалтерсько-фінансовій, юридичній сферах.

"Також Центр Уряду має швидко і якісно готувати документи, які потрібно для того чи іншого міністерства в частині постанов, розпоряджень. Тобто всі допоміжні адміністративні функції мають бути зосередженні в єдиному місці, в Центрі Уряду. Міністерства ж будуть потужними центрами розробки політики та аналітики", - пояснив Денис Шмигаль.

Крім того, він зазначив, що розробляється "Дія" для держслужбовців.

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Кабмін затвердив схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

Уряд уніс зміни до постанови щодо оплати праці працівників місцевих держадміністрацій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини