Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив схему посадових окладів на посадах державної служби на основі класифікації посад у 2024 році та перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад.

Відповідна постанова від 29 грудня 2023 року № 1409 «Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році» набрала чинності 1 січня 2024 року.

Національне агентство з питань державної служби роз'яснило, що схему розроблено з урахуванням типів та юрисдикції державних органів, сімей та рівнів посад державної служби. Тобто Схема враховує класифікацію посад та узгоджується із загальним законодавством про оплату праці.

Згідно з документом для цілей цієї схеми грейд - це зарплатний рівень, який ґрунтується на класифікації посад державної служби в розрізі юрисдикцій та типів державних органів, сімей і рівнів посад державної служби та визначається з урахуванням положень статті 96 Кодексу законів про працю.

У НАДС також зауважили, що розміри посадових окладів узгоджено з пропозиціями Міністерства фінансів, які закладалися під час розрахунку фондів оплати праці працівників, що передбачено Законом «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

З 1 січня в Україні зросли мінімальна зарплата і прожитковий мінімум

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини