Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд уніс зміни до постанови щодо оплати праці працівників місцевих держадміністрацій

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до постанов від 9 листопада 2016 року № 787 «Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій» і від 25 квітня 2023 року № 391 "Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану".

Відповідна постанова від 30 січня 2024 року № 99 набрала чинності з дня опублікування (31 січня 2024 року) та застосовується з 1 січня 2024 року.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, поінформував, що змінилося.

Документ передбачає, що обласні державні адміністрації можуть отримувати додаткові кошти з місцевих бюджетів на оплату праці працівників, зокрема, на забезпечення складових заробітної плати державних службовців, визначених пунктом 12 розділу «Прикінцеві положення» Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік», для здійснення ними делегованих відповідно до закону повноважень органів місцевого самоврядування.

Установлено, що за рахунок коштів, визначених абзацами третім та четвертим постанови № 787, під час встановлення посадових окладів державним службовцям обласних державних адміністрацій, які провели класифікацію посад державної служби, може застосовуватися додатковий коефіцієнт підвищення посадових окладів, визначених схемою, затвердженою постановою КМУ від 29.12.2023 № 1409 «Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році», максимальний розмір якого не перевищує 2.

Передбачено, що державним службовцям Київської міської державної адміністрації (виконавчого органу Київської міської ради) та районних у м. Києві державних адміністрацій, які провели класифікацію посад державної служби та здійснюють повноваження виконавчих органів місцевого самоврядування, за рахунок коштів бюджету м. Києва може здійснюватися передбачене абзацом п'ятим зазначеної постанови підвищення посадових окладів.

Також документом унесено зміни до урядової постанови від 25 квітня 2023 року № 391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану», якими з метою уникнення неоднозначного тлумачення норм рішень Уряду щодо порядку застосування різних видів підвищення розмірів посадових окладів державним службовцям місцевих державних адміністрацій уточнено, що з урахуванням відповідного коефіцієнта підвищуються саме посадові оклади, визначені Кабміном у відповідних схемах.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360: Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Кабмін затвердив схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини