Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. У функціоналі програмного забезпечення Держреєстру речових прав на нерухоме майно реалізовано низку змін

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» повідомило, що 11 лютого 2024 року оновило програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРП)

Детальніше

2. В Україні під час дії воєнного стану ТЦК працюватимуть цілодобово: постанова набрала чинності

Кабінет Міністрів уніс зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки

Детальніше

3. З 1 квітня почнуть діяти зміни до Правил дорожнього руху

Кабінет Міністрів уніс зміни до Правил дорожнього руху

Детальніше

Шукаєте ІТ-рішення для нотаріальних завдань? LIGA360 створена для ваших актуальних потреб. Аналізуйте законодавство, перевіряйте клієнтів, стежте за правовою картиною дня. Замовляйте LIGA360:Нотаріус за посиланням. 

4. Дезертирство: Верховний Суд зауважив на особливостях кваліфікації в частині умислу

Відповідна правова позиція міститься в постанові ККС ВС від 30 січня 2024 року у справі № 336/5209/22 (провадження № 51-4750км23)

Детальніше

5. Конституційний Суд ухвалив рішення у справі щодо гарантування захисту прав і свобод особи за рішенням ЄСПЛ

14 лютого 2024 року на пленарному засіданні Другий сенат Конституційного Суду України ухвалив Рішення у справі за конституційною скаргою Приватного підприємства «Генеральний будівельний менеджмент» (далі - Підприємство) про відповідність Конституції України пункту 2 частини другої, частини третьої статті 321 Господарського процесуального кодексу (далі - Кодекс)

Детальніше

6. З 13 лютого діють зміни до Типового статуту об'єднання співвласників багатоквартирного будинку

13 лютого 2024 року набрав чинності наказ Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури від 18 листопада 2023 року № 1048, яким унесено зміни до Типового статуту об'єднання співвласників багатоквартирного будинку

Детальніше

LIGA360 Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням   

7. Мін'юст затвердив форми заяв у справах про банкрутство (неплатоспроможність)

Відповідний наказ міністерства від 7 лютого 2024 року № 340/5 набере чинності через десять днів з дня офіційного опублікування

Детальніше

8. Набрав чинності Закон про використання в медицині ліків на основі канабісу

16 лютого 2024 року набрав чинності Закон № 3528-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) для використання у навчальних цілях, освітній, науковій та науково-технічній діяльності, виробництва наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів з метою розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування"

Детальніше

9. Велика Палата ВС висловила позицію щодо стягнення витрат на правничу допомогу, до якої входять витрати на участь адвоката в судовому засіданні

Відповідна правова позиція міститься в постанові ВП ВС у справі № 9901/459/21 від 18 січня 2024 року

Детальніше

10. Бронювання адвокатів: НААУ подає правки до законопроєкту щодо мобілізації

ля забезпечення конституційної гарантії права кожного на правничу допомогу в проєкті Закону № 10449 про посилення мобілізації необхідно передбачити бронювання адвокатів. Відповідні правки будуть направлені суб'єктам, залученим до процесу підготовки проєкту до другого читання. Таке рішення ухвалила Рада адвокатів України під час засідання 8 лютого.

Детальніше

Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Якщо ви професійно працюєте з НПА, для ознайомлення з рішенням LIGA360 замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також: 5 світових юридичних трендів 2024 року

ТОП-10 судових рішень Верховного Суду для бізнесу у 2023 році

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини