Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ЄС ще на пів року продовжила економічні санкції проти рф

Реклама

Рада ЄС продовжила економічні санкції проти росії у зв'язку з агресією проти України на наступні шість місяців, до 31 липня 2024 року. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Ради ЄС.

«Ці санкції, які були вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на дії росії з дестабілізації ситуації в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року у відповідь на російську неспровоковану, не виправдану та злочинну військову агресію проти України», - йдеться в повідомлені.

Зазначається, що наразі обмежувальні заходи ЄС проти рф включають широкий спектр секторальних заходів, включаючи обмеження в торгівлі, фінансах, у доступі до технологій та до товарів подвійного призначення, у сферах промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Вони також охоплюють: заборону на імпорт або передачу морським транспортом сирої нафти і певних нафтопродуктів з росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків і призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних ЗМІ. Крім того, були введені конкретні заходи для посилення спроможності ЄС протидіяти обходу санкцій.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Вам також буде цікаво: Україна на шляху до членства в ЄС: які кроки вже позаду і що ще необхідно зробити

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Цікаві судові рішення у спорах з держорганами 2023

Практика реструктуризації кредитних зобов'язань під час війни: що, як і коли

Фінмоніторинг під час війни: що потрібно врахувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини