Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

16 січня набрала чинності постанова щодо деяких питань оплати праці працівників установ окремих галузей бюджетної сфери

Реклама

16 січня набрала чинності урядова постанова від 12 січня 2024 року № 23 «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, поінформував, що постанову ухвалено у зв'язку з підвищенням на законодавчому рівні розміру мінімальної заробітної плати.

Важливо: постанова застосовується з 1 січня 2024 року.

Документом примітку 1 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів від 30 серпня 2002 року № 1298 "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" після абзацу четвертого доповнено новим абзацом:

Посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2024 р. розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду - 3195 гривень.

Керівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери доручено забезпечити:

  • диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи;

    • виконання цієї постанови виключно в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисі.

    Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, органам державної влади, іншим державним органам доручено привести власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність із постановою № 23.

    Органам місцевого самоврядування рекомендовано вжити заходів щодо приведення власних нормативно-правових актів з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність із постановою № 23.

    LIGA360:Органи влади - зручний інструмент для роботи кожного держслужбовця. Ефективний аналіз законодавства, перевірка компаній та фізосіб, новини й аналітика. Замовте доступ за посиланням.

    Читайте також:

    НАДС підготувало роз'яснення щодо умов оплати праці державних службовців держорганів

    Кабмін затвердив схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    Увійти
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях

    Схожі новини