Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАДС підготувало роз'яснення щодо умов оплати праці державних службовців держорганів

Реклама

НАДС підготувала роз'яснення від 10 січня 2024 року № 176 щодо умов оплати праці державних службовців державних органів, які провели класифікацію посад державної служби.

Зокрема, йдеться про встановлення надбавки за вислугу років, передбаченої пунктом 12 розділу «Прикінцеві положення» Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік». Так, службі управління персоналом державного органу, який провів класифікацію посад державної служби, необхідно підготувати проєкт наказу про встановлення надбавок за вислугу років на державній службі у відсотковому розмірі, перерахованому відповідно до абзацу другого пункту 12 розділу «Прикінцеві положення» Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

Ще одне поширене запитання, з яким зверталися до НАДС: чи відбувається зміна істотних умов державної служби відповідно до статті 43 Закону «Про державну службу». На думку НАДС, у державних службовців державних органів, які провели класифікацію посад державної служби, не відбувається зміна істотних умов у частині системи оплати праці у 2024 році, оскільки пунктом 12 розділу «Прикінцеві положення» Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік» визначено умови оплати праці державних службовців на 2024 рік.

Також підготовлено роз'яснення від 10 січня 2024 року № 175 щодо умов оплати праці державних службовців державних органів, які не провели класифікацію посад державної служби. Пунктом 13 розділу «Прикінцеві положення» Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік» передбачено, що умови оплати праці державних службовців, передбачені цим Законом, не застосовуються для державних службовців у державних органах, що не провели класифікацію посад державної служби. Оплата праці таких державних службовців здійснюється відповідно до умов, встановлених на 2023 рік, при цьому стимулюючі виплати можуть бути нараховані в граничному розмірі до 50 відсотків посадового окладу на місяць.

За повідомленням Національного агентства з питань державної служби

LIGA360:Органи влади - зручний інструмент для роботи кожного держслужбовця. Ефективний аналіз законодавства, перевірка компаній та фізосіб, новини й аналітика. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Кабмін затвердив схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини