Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд зробив висновок у справі щодо неподання суддею декларації в електронній формі з релігійних мотивів

Реклама

Подання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом «Про запобігання корупції», у паперовій формі, з огляду на релігійні переконання та мотиви, а не в електронному виді шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції за формою, що визначається цим агентством, не свідчить про відсутність у діянні цієї особи прямого умислу на неподання вказаної декларації.

Такий висновок зробила об'єднана палата Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду в постанові від 4 грудня 2023 року у справі № 991/5479/22 (провадження № 51-3444кмо23).

ОП ККС ВС розглянула кримінальне провадження щодо судді, яка через релігійні переконання подала до НАЗК декларацію в непередбаченій законом паперовій формі (ст. 366-3 КК України).

Зокрема, ОП ККС ВС вказала, що суддя добровільно бере на себе обмеження, пов'язані з виконанням ним своїх професійних обов'язків, а тому перебування особи на посаді, пов'язаній зі здійсненням функцій держави, передбачає не тільки гарантії захисту прав цієї особи, а й додаткові правові обтяження, які вона приймає з власної волі, складаючи присягу судді.

За матеріалами Верховного Суду

Як швидко знайти подібні судові рішення? 35 фільтрів для пошуку доступні на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайся, як знаходити smart-рішення для захисту в суді, за посиланням.

LIGA ZAKON надає спеціальну пропозицію до Дня адвокатури України. Придбайте рішення LIGA60 для адвоката - отримайте рішення для помічника у подарунок. А сплачуючи тариф на рік, ви економите вартість внеску на самоврядування. Замовте прямо сьогодні.

Читайте також:

Як підтвердити досвід адвокатської діяльності: позиція ВККС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини