Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС вирішив, чи є законним призначення реального покарання у виді позбавлення волі за викрадення побутової техніки з квартири переселенців

14 листопада 2023, 14:00
288
0
Реклама

Верховний Суд залишив без змін вирок апеляційного суду щодо харків'янина, який влітку 2022 року, скориставшись відсутністю власників майна, що виїхали з Харкова через ведення бойових дій на території міста та завдання авіаудару рф, вчинив крадіжку побутової техніки (ч. 4 ст. 185 КК України). Про це йдеться в постанові ККС ВС від 4 жовтня 2023 року у справі № 953/6840/22, повідомила прес-служба Суду.

Місцевий суд призначив чоловікові покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років зі звільненням від його відбування з випробуванням з іспитовим строком 2 роки. Приймаючи таке рішення суд, зокрема, врахував щире каяття як обставину, що пом'якшує покарання та відсутність обставин, які обтяжують покарання.

Однак апеляційний суд з таким висновком не погодився, призначивши засудженому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.

Верховний Суд дійшов висновку, що призначене засудженому апеляційним судом покарання відповідає вимогам закону. Адже апеляційний суд, зокрема, врахував відсутність обставин, що пом'якшують та обтяжують покарання. При цьому визнав необґрунтованим визнання місцевим судом такої пом'якшуючої покарання обставини, як щире каяття, оскільки матеріали кримінального провадження не містять даних на підтвердження того, що обвинувачений вживав заходів для виправлення наслідків вчиненого, а викрадене майно потерпілим повернули правоохоронці.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи по контрагентах, аналізуйте правові позиції та судові рішення. Формуйте власну сильну позицію з системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Детальніше за посиланням.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.   

Читайте також: Верховний Суд підтримав позицію податківців щодо правомірності проведення фактичної перевірки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини