Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено Інструкцію з діловодства в місцевих та апеляційних судах України

Реклама

Державна судова адміністрація затвердила Інструкцію з діловодства в місцевих та апеляційних судах України у новій редакції.

Відповідний наказ від 17 жовтня 2023 року № 485 набирає чинності з дня його видання та вводиться в дію починаючи з 18.10.2023.

ДСА пояснила, що зміни стосуються, зокрема, приведення у відповідність норм Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України до вимог Закону № 3200-XI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами".

Згідно з документом Інструкція визначає загальні правила ведення діловодства в місцевих та апеляційних судах України, регламентує порядок роботи з документами з моменту їх надходження чи створення до знищення в установленому порядку або передачі до державної архівної установи.

Також Інструкція встановлює порядок автоматизованої (електронної) обробки, обліку та контролю документів, судових справ за допомогою автоматизованої системи документообігу суду і ведення діловодства в паперовій формі.

Вимоги Інструкції є обов'язковими для виконання усіма працівниками суду.

Порушення вимог Інструкції, а також недбале зберігання, умисне псування, безпідставне знищення, підроблення, приховування, розкрадання, незаконна передача іншій особі службових документів, у тому числі електронних, а також незаконний доступ до них або до електронної бази даних тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

З 18 жовтня діє Порядок залучення органами місцевого самоврядування адвокатів та інших фахівців у галузі права до надання БППД

З 18 жовтня для визначених осіб реєстрація електронних кабінетів при участі в судових процесах стає обов'язковою

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини