Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 18 жовтня діє Порядок залучення органами місцевого самоврядування адвокатів та інших фахівців у галузі права до надання БППД

Реклама

18 жовтня набрала чинності урядова постанова від 13 жовтня 2023 року № 1088 «Деякі питання щодо організації надання безоплатної первинної правничої допомоги органами місцевого самоврядування».

Документом затверджено Порядок залучення органами місцевого самоврядування адвокатів та інших фахівців у відповідній галузі права до надання безоплатної первинної правничої допомоги.

Порядок визначає механізм залучення органами місцевого самоврядування адвокатів та інших фахівців у відповідній галузі права до надання безоплатної первинної правничої допомоги з урахуванням потреб відповідної адміністративно-територіальної одиниці та з метою забезпечення доступу осіб до безоплатної первинної правничої допомоги.

Установлено, що залучення адвокатів та інших фахівців у відповідній галузі права до надання безоплатної первинної правничої допомоги на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці здійснюється органом місцевого самоврядування на підставі договору, укладеного за результатами закупівель послуг з надання безоплатної первинної правничої допомоги, проведених відповідно до Закону "Про публічні закупівлі", інших актів законодавства у сфері публічних закупівель з урахуванням обмежень, визначених Законом "Про запобігання корупції".

Предметом договору є надання адвокатами або іншими фахівцями у відповідній галузі права правничих послуг, визначених частиною другою статті 7 Закону "Про безоплатну правничу допомогу", а саме:

1) надання правової інформації;

2) надання консультацій і роз'яснень з правових питань;

3) складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

4) надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правничої допомоги та медіації.

До надання безоплатної первинної правничої допомоги на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці можуть залучатися:

1) адвокати, які здійснюють адвокатську діяльність індивідуально (самозайняті особи) або в організаційно-правових формах адвокатського бюро чи адвокатського об'єднання та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру адвокатів України;

2) інші фахівці у відповідній галузі права, які мають:

  • будь-який ступінь вищої юридичної освіти, передбачений законодавством;

  • стаж роботи у відповідній галузі права після здобуття ними відповідного ступеня вищої юридичної освіти не менше двох років за останніх три роки.

Надання безоплатної первинної правничої допомоги здійснюється відповідно до Порядку надання безоплатної первинної правничої допомоги суб'єктами, що створюються або залучаються за договорами органами місцевого самоврядування, також затвердженого постановою № 1088.

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

LIGA ZAKON вітає із Днем юриста. Даруємо знижку 30% на професійне та преміальне рішення LIGA360. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини