Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддю Олексія Тандира відсторонено від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження

Реклама

Сьогодні, 29 серпня 2023 року, Вища рада правосуддя вирішила тимчасово відсторонити від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення. Про це повідомила прес-служба ВРП.

Читайте також: Вища рада правосуддя продовжила відсторонення судді Олексія Тандира від здійснення правосуддя

Справу судді, який у стані алкогольного сп'яніння на смерть збив військовослужбовця на блокпосту, передано до суду

Зазначається, що рішення прийнято за результатом розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора.  

Суддя підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 9 вересня 2023 року.

Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови районного суду Київщини за фактом ДТП. Наразі, обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до Святошинського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Відчуй силу AI у роботі юриста! Спробуй LIGA360 для щоденних завдань - аналізу законодавства й судової практики, моніторингу змін правового поля, пошуку відповідей. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини