Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Справу судді, який у стані алкогольного сп’яніння на смерть збив військовослужбовця на блокпосту, передано до суду

Реклама

Обвинувальний акт відносно колишнього голови Макарівського районного суду Київської області передано до суду. Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що на початку серпня працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно судді, який за кермом автомобіля спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду на блокпості в Києві. Внаслідок ДТП загинув 23-річний військовослужбовець Національної гвардії України.

"Всього за час розслідування проведено 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші. Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, методиками та багатою судовою практикою розгляду правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп'яніння", - йдеться в повідомленні.

Однак висновками судових та інших експертиз підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках.

За результатами автотехнічної, трасологічної та технічної експертиз доведено порушення Правил дорожнього руху, недотримання заборон дорожніх знаків та значне перевищення швидкості на момент зіткнення.

Суддя підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Відчуй силу AI у роботі юриста! Спробуй LIGA360 для щоденних завдань - аналізу законодавства й судової практики, моніторингу змін правового поля, пошуку відповідей. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням. 

Читайте також: Вища рада правосуддя продовжила відсторонення судді Олексія Тандира від здійснення правосуддя

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини