Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вища рада правосуддя має поновити розгляд дисциплінарних проваджень стосовно суддів: зареєстровано законопроєкт

Реклама

У Парламенті зареєстровано законопроєкт №9261, який має дозволити запустити Службу дисциплінарних інспекторів для допомоги ВРП здійснювати дисциплінарні провадження.

Про це повідомив один з ініціаторів законопроєкту, народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань правової політики Денис Маслов.

За його словами, зараз у ВРП перебуває понад 9 тис. нерозглянутих скарг щодо суддів.

Він додав, що попри воєнний стан, інспекторів Служби призначатимуть за конкурсом, який має провести Вища Рада правосуддя.

Законопроєкт передбачає, що ВРП оголосить конкурс на посади дисциплінарних інспекторів протягом двох місяців з дня набрання законом чинності.

«Служба буде вважатися створеною за умови заповнення 2/3 посад. До моменту її створення повноваження інспекторів будуть виконувати члени Дисциплінарної палати ВРП, визначені автоматизованим розподілом», - зазначив нардеп.

Близько 100 млн судових рішень для роботи юристів та адвокатів - є у LIGA360. Користуйся 35 фільтрами для пошуку й аналізу, швидко переглянь резолютивну частину, отримуй ланцюжки історії справи й подібні рішення. Деталі за посиланням.

Читайте також: Змінено дату проведення з'їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ

Оприлюднено список кандидатів, рекомендованих Президентові для призначення їх на посаду члена Вищої ради правосуддя

Рада прийняла Закон щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень під час дії воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини