Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародний кримінальний суд та Європол уклали угоду щодо посилення співпраці

Реклама

25 квітня 2023 року суддя Пйотр Гофманський, президент Міжнародного кримінального суду (МКС), і Катрін де Болль, виконавчий директор Агентства Європейського Союзу з питань співробітництва правоохоронних органів - Європол, підписали робочу угоду в штаб-квартирі Європолу в Гаазі. Про це йдеться в повідомленні на сайті МКС.

Зазначається, що домовленість забезпечує правову основу для встановлення відносин співпраці між МКС та Європолом, щоб обидві інституції зміцнювали свою співпрацю та заохочували обмін інформацією, досвідом та знаннями.

«Підписання цієї робочої домовленості є важливим кроком вперед для міжнародних зусиль із притягнення до відповідальності винних у деяких з найтяжчих злочинів у світі. Воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид є частиною мандату Європолу з 2017 року. Ми отримали матеріали щодо воєнних злочинів з понад 20 різних зон конфлікту, таких як Сирія, Ірак, Лівія та нещодавно - Україна. Цей новий рівень співпраці з МКС дозволить більш ефективно реагувати на основні міжнародні злочини, коли всі відповідні суб'єкти будуть працювати разом і обмінюватися інформацією та ресурсами, щоб покласти край безкарності», - сказала Кетрін Де Болль.

За цією домовленістю співпраця може включати обмін спеціальними знаннями, збір доказів, звіти про загальну ситуацію, результати стратегічного аналізу, інформацію про процедури кримінального розслідування, інформацію про методи запобігання злочинності, участь у навчальних заходах, а також надання консультацій і підтримки в окремих кримінальних справах.

Фото: МКС

Європейське законодавство українською мовою - доступне у LIGA360. Аналізуй нормативні акти та міжнародні угоди, отримуй роз'яснення експертів щодо окремих питань європейського законодавства. Спробуй прямо сьогодні.

Читайте також: В Україні відкриють Представництво Міжнародного кримінального суду

Що означає рішення ЄСПЛ щодо окупації Донецької та Луганської областей: роз'яснення Мін'юсту

Рішення щодо прийнятності справи "Україна та Нідерланди проти росії": Уповноважена у справах ЄСПЛ окреслила основні моменти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини