Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Відшкодування витрат на правничу допомогу: правові позиції Великої Палати Верховного Суду, які скасували попередню судову практику

Фахівці Північно-західного апеляційного господарського суду підготували огляд правових позицій Великої Палати Верховного Суду, які скасували попередню судову практику щодо відшкодування витрат на правничу допомогу.

Детальніше

2. З 24 лютого діють нові критерії ризиків легалізації незаконних доходів

Діють нові Критерії ризиків легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Детальніше

3. Конституційний Суд визнав неконституційними деякі положення Кодексу адмінсудочинства

Конституційний Суд визнав такими, що не відповідають Конституції України, приписи частини першої статті 294, частини шостої статті 383 Кодексу адміністративного судочинства України в тім, що вони унеможливлюють апеляційне оскарження ухвали суду про залишення без задоволення заяви, поданої в порядку статті 383 КАСУ

Детальніше

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

4. КСУ визнав неконституційною норму Закону № 113-IX щодо попередження прокурорів про можливе майбутнє звільнення з посади

Конституційний Суд України визнав неконституційним пункт 6 розділу ІІ „Прикінцеві і перехідні положення“ Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури“ від 19 вересня 2019 року № 113-IX,  який унормовує відносини з попередження прокурорів про можливе майбутнє звільнення з посади

Детальніше

5. 1 березня набрала чинності урядова постанова щодо зміни повноважень Держгеокадастру

1 березня 2023 року набрала чинності (крім окремих норм) урядова постанова від 24 лютого 2023 року № 164, яка вносить зміни до Положення про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Детальніше

6. Мінагрополітики надало роз'яснення щодо визначення підприємства критично важливим для економіки в особливий період

Міністерство аграрної політики та продовольства надало роз'яснення щодо визначення підприємства критично важливим для економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Детальніше

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

7. Нацбанк уточнив низку валютних обмежень

Відповідна постанова Правління НБУ від 1 березня 2023 року № 12 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18" набрала чинності з 2 березня 2023 року.

Детальніше

8. Членство росії у FATF призупинено

У період з 20 по 24 лютого Держфінмоніторинг, за підтримки проекту Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EUACI), взяв участь у черговому Пленарному засіданні та засіданнях відповідних робочих груп FATF, які відбувались у м. Париж, Французька Республіка.

Детальніше

9. Верховний Суд пояснив, коли вимога про припинення трудових відносин є належним способом судового захисту

Про це йдеться в постанові КЦС ВС від 15 лютого 2023 року у справі № 377/169/20

Детальніше

10. Не рідше одного разу на годину протягом робочого дня: ВС висловився щодо обов'язку суду перевіряти електронну пошту

Відповідну постанову у справі № 522/7002/17 (провадження № 61-10558св22) прийнято 7 грудня 2022 року

Детальніше

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Деталі за посиланням.

Читайте також: Строк прийняття спадщини в умовах воєнного стану: практика ВС щодо 10-місячного строку прийняття

Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини