Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Членство росії у FATF призупинено

Реклама

У період з 20 по 24 лютого Держфінмоніторинг, за підтримки проекту Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EUACI), взяв участь у черговому Пленарному засіданні та засіданнях відповідних робочих груп FATF, які відбувались у м. Париж, Французька Республіка.

У ході Пленарного засідання було розглянуто ряд питань, що стосуються глобальних заходів, які вживаються FATF та його членами у сфері протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, а саме:

- звіти роботи Робочих груп (ICRG, GNCG, RTMG, ECG);

- застосування санкцій до рф з боку FATF;

- звіти про взаємну оцінку Індонезії та Катару; та ін.

За наслідками розгляду питання щодо санкцій до рф FATF прийняла відповідну Заяву, що розміщена на офіційному веб-сайті FATF.

FATF вкотре висловила глибоке співчуття з приводу безпідставних втрат людей, страждань і руйнувань, спричинених триваючим російським вторгненням в Україну.

FATF рішуче засуджує загарбницьку війну, яку веде рф проти України. Протягом минулого року рф посилила свої нелюдські та жорстокі атаки, націлені на громадську критичну інфраструктуру.

FATF також глибоко стурбована повідомленнями про торгівлю зброєю між рф і країнами, щодо яких РБ ООН застосувала санкції, і кібератаками, які відбуваються з території рф.

FATF заявила, що дії рф неприйнятно порушують основні принципи FATF, які спрямовані на сприяння безпеці, захищеності та цілісності глобальної фінансової системи. Такі дії є грубим порушенням зобов'язань щодо міжнародної співпраці та взаємоповаги, на основі яких члени FATF погодилися впроваджувати та підтримувати Стандарти FATF.

Тому FATF вирішила посилити санкції до рф шляхом призупинення її членства в цій організації. Водночас рф повинна виконувати свої зобов'язання щодо імплементації Стандартів FATF.

Після заяв, опублікованих у березні, квітні, червні та жовтні 2022 р., FATF повторює, що всі юрисдикції повинні бути пильними щодо можливих ризиків від обходу заходів, застосованих до рф з метою захисту міжнародної фінансової системи, та вживати необхідні заходи з метою нівелювання цих ризиків.

За повідомленням Урядового порталу

Перевіряєте кандидатів на посади щодо комплаєнс-ризиків та конфлікту інтересів? У LIGA360:Compliance ви можете перевірити наявність фізособи у санкційних списках, розшуку, реєстрі виконавчих проваджень тощо. Захистіть свій бізнес з LIGA360.

Читайте також:
Фінансовий моніторинг: що врахувати юридичному сегменту?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини