Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До Реєстру арештованих активів надходитимуть електронні примірники судових рішень: АРМА

Реклама

Агентство з розшуку та менеджменту активів поінформувало, що наприкінці минулого року завершило нормативне врегулювання інформаційної взаємодії з Державною судовою адміністрацією щодо передачі даних з Єдиного державного реєстру судових рішень до Реєстру арештованих активів.

Повідомляється, що це забезпечить автоматичне щоденне надходження до Реєстру арештованих активів електронних примірників судових рішень, які набрали законної сили, про арешт або скасування арешту, конфіскацію/спецконфіскацію та стягнення в дохід держави активів. Зокрема, йдеться про відомості, які не можуть бути відкриті для загального доступу.

Зазначена інформаційна взаємодія між реєстрами здійснюється шляхом використання сертифікованих програмних засобів шифрування через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта», держателем якої є Мінцифри.

АРМА зазначило, що інтеграція забезпечить оперативне отримання Національним агентством верифікованої інформації про судові рішення, у тому числі на підставі яких АРМА здійснює заходи з управління активами.

Крім того, налагодження взаємодії між двома реєстрами є важливим кроком для запровадження Реєстру арештованих активів у промислову експлуатацію, яке відбудеться вже незабаром.

Швидко потрібна правова позиція чи перелік подібних судових рішень? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Готуйся до судового засідання в один клік.

Читайте також:

Адвокатські запити у сфері виявлення та розшуку активів: АРМА надало роз'яснення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини