Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ставки судового збору в адміністративному суді з 1 січня 2023

Реклама

З 1 січня 2023 року змінились розміри ставок судового збору. Статтею 4 Закону України «Про судовий збір» передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. В цій статті містяться розміри ставок судового збору.

Сьомий апеляційний адміністративний суд опублікував інфографіку щодо актуальних ставок судового збору в адміністративному суді.

За подання до адмінсуду адмінпозову немайнового характеру:

- фізособа або ФОП - 1 073,60 грн;

- суб'єкт владних повноважень, юрособа - 2 684 грн.

За подання апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду, заяви про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами:

  • мінімум: 1 610,40 - 4 026 грн;

  • максимум: 40 260 грн.

За подання касаційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до касаційної скарги на рішення суду:

  • мінімум: 2 147,20 - 5 368 грн;

  • максимум: 53 680 грн.

Бажаєте контролювати зміни судових справ? Налаштуйте моніторинг на ІТ-платформі LIGA360. Система сповіщатиме про появу нових рішень відповідної тематики, або у певній справі. Замов LIGA360:Юрист прямо сьогодні, щоб ефективно аналізувати судову практику. 

За подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду, заяви про приєднання до апеляційної чи касаційної скарги на ухвалу суду: 2 684 грн.

За подання заяви про забезпечення доказів або позову, заяви про видачу виконавчого документа на підставі рішення іноземного суду, заяви про зміну чи встановлення способу, порядку і строку виконання судового рішення: 805,3 грн.

У разі ухвалення судом постанови про накладення адмінстягенння: 536,80 грн.

Як швидко знайти подібні судові рішення? 35 фільтрів для пошуку доступні на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайся, як знаходити smart-рішення для захисту в суді за посиланням. 

Читайте також: З 1 січня 2023 року змінились розміри ставок судового збору

ТОП-5 актуальних правових позицій Верховного Суду щодо державної реєстрації прав на нерухомість і бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини