Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Набув чинності Закон щодо бронювання військовозобов'язаних

30 листопада набув чинності Закон "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час» від 04.11.2022 р. № 2732-ІХ.

Детальніше

2. Які фінансові операції з 1 грудня 2022 року підлягають фінмоніторингу та в якому розмірі: ДПС

Фінансовому моніторингу підлягають порогові фінансові операції, підозрілі фінансові операції (діяльність), визначення та розмір яких наведено у статтях 20 та 21 Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» відповідно.

Детальніше

3. Держпраці роз'яснила нові підходи до роботи за сумісництвом

Урядовою постановою від 22 листопада 2022 року № 1306 втратила чинність постанова від 3 квітня 1993 року № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій», а розпорядженням № 1047-р цього ж дня скасовано наказ Міністерства праці, Міністерства юстиції та Міністерства фінансів від 28 червня 1993 року № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».

Детальніше

Хочеш побачити українське законодаство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Maschine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням 

4. В Україні встановлюються штрафи за приниження та цькування на роботі

На засіданні 1 грудня Верховна Рада ухвалила Закон (законопроєкт №5749), який передбачає адміністративну відповідальність за мобінг (цькування та приниження співробітників на робочому місці).

Детальніше

5. Військовослужбовцям під час війни дозволили йти у відпустку без пояснення причин: Рада ухвалила Закон

На засіданні 1 грудня Рада прийняла Закон "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану"(законопроєкт № 8081). Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Детальніше

6. Підтримка позичальників, які втратили майно у зв'язку з веденням бойових дій: Рада ухвалила Закон

Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт № 7441-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, які втратили майно у зв'язку з веденням бойових дій" (щодо списання кредитів на житло та авто, яке було пошкоджено або зруйновано під час війни).

Детальніше

Договірна робота з CONTRACTUM у LIGA360 стає ще зручнішою. Відтепер користувачі можуть створювати власні шаблони договорів, або максимально адаптувати готові шаблони до власних потреб. Дізнайся більше за посиланням.

7. В Україні створять Пункти підтримки адвокатів НААУ

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова видала розпорядження про створення Пунктів підтримки адвокатів НААУ в регіонах України на базі регіональних органів адвокатського самоврядування - рад адвокатів регіонів та кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

Детальніше

8. З 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій: Міноборони

З 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій. Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков

Детальніше

9. Нацбанк презентував проєкт концепції е-гривні

Національний банк презентував представникам банків, небанківських фінансових установ та ринку віртуальних активів для обговорення та отримання зворотного зв'язку проєкт концепції е-гривні - цифрових грошей Нацбанку.

Детальніше

10. Суд визнав протиправним зменшення розміру одноразової грошової виплати учасникам бойових дій

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом жителя Сумської області до Кабінету Міністрів

Детальніше

Хочете налагодити ефективну роботу юридичного департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Діліться з колегами підбірками НПА, автоматизуйте договірну роботу, вчасно дізнавайтеся про зміни законодавства, контролюйте ризики. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини