Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій: Міноборони

30 листопада 2022, 13:00
1229
0
Реклама

З 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій. Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков, передає прес-служба Міноборони.

Міністерство оборони України завершило офіційну реєстрацію нормативно-правових актів, якими регламентується процес оформлення документів, які підтверджують статус учасника бойових дій під час відсічі повномасштабної агресії росії.

"За 9 місяців активної фази війни у нас нараховуються сотні тисяч учасників бойових дій. Обробка такого масиву документів потребуватиме певного часу. Ми будемо робити усе можливе, щоб цей час був максимально коротким. Але прошу всіх бути готовими і ставитись з розумінням, що доведеться якийсь період чекати. Міністерством оборони розроблено алгоритм отримання статусу УБД. Він оприлюднений на офіційних ресурсах Міноборони. Наразі він також доводиться до виконання у військах", - пояснив Олексій Резніков.

Для розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій у системі Міноборони, яка включає ЗСУ, ГУР МО та ДССТ, буде утворено 18 комісій. 
Зазначається, що ці комісії вже формуються і почнуть роботу орієнтовно з 1 грудня, апісля цього стартує робота з документами.

Отримати статус УБД можна трьома способами:

- за зверненням командира частини, який централізовано подає документи на підлеглих військовослужбовців;

- за особистим зверненням військовослужбовця, який самостійно збирає документи та подає їх до відповідної комісії;

- за особистим зверненням особи, яка звільнена з військової служби, через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Як отримати статус учасника бойових, які брали безпосередню участь у бойових діях у зв'язку з агресією рф проти України?

Статус учасника бойових дій

Військові повістки: хто і де має право вручати

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини