Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

FATF запровадила додаткові обмеження для російської федерації

Реклама

Національний банк України повідомив, що доступ рф до міжнародної взаємодії у сфері боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму обмежено.

Таке рішення ухвалила Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей FATF під час жовтневого пленарного засідання в Парижі.

Отже, росії заборонено:

  • брати участь у засіданнях регіональних органів як учасника та члена;

    • долучатися до поточних і майбутніх проєктів FATF.

    Напередодні засідання Національний банк звернувся до FATF із закликом ухвалити рішення щодо виключення російської федерації з числа країн - членів FATF та включення її до "чорного списку FATF" (списку юрисдикцій із високим рівнем ризику, на які поширюється заклик до дії).

    "Укотре отримуємо результат завдяки консолідації зусиль. Україна працює злагоджено, щоб крок за кроком досягти визнання справедливості і того факту, що росія - держава-спонсор тероризму і їй не місце в організації FATF. У цьому напрямі Державна служба фінансового моніторингу, Міністерство фінансів України, Верховна Рада України та Національний банк разом працювали задля результату, і ми не зупинимося, докладемо усіх зусиль, щоб довести цю справу до кінця і затягти зашморг на шиї російських терористів!

    Кожна інституція докладає зусиль для цього. Від Нацбанку свою кінцеву мету ми чітко зазначили в нашому листі до FATF, який було надіслано напередодні Пленарного засідання. Це повне виключення російської федерації з числа країн - членів FATF та включення її до "чорного списку FATF".

    Робота продовжується. Сьогоднішній результат - це лише один із кроків, але це чергове підтвердження, що наші аргументи чують, тому крок за кроком ми досягнемо повної ізоляції країни-агресора", - наголосив Голова НБУ Андрій Пишний.

    Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже, чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Знай, з ким маєш справу.

    Читайте також:

    Податкове резидентство: як українцям платити податки за кордоном?

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    Увійти
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях

    Схожі новини