Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрали чинності нові законодавчі зміни у сфері держреєстрації в умовах воєнного стану

Реклама

30 серпня 2022 року Міністерство юстиції прийняло наказ № 3642/5 «Про внесення змін до наказів Міністерства юстиції України від 28 березня 2016 року № 898/5 та від 25 листопада 2016 року № 3359/5», зареєстрований у Мін'юсті 30 серпня 2022 року за № 980/38316.

30.08.2022 наказ № 3642/5 опубліковано у офіційному виданні «Офіційний вісник України» № 67, відповідно дата набрання чинності документом: 31 серпня 2022 року (з дня, наступного за днем офіційного опублікування).

Положеннями наказу передбачено, що в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування:

  • державна реєстрація права власності та інших речових прав на нерухоме майно, місцезнаходженням якого є АР Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь, проводиться незалежно від місцезнаходження такого майна;

  • державна реєстрація юридичної особи та громадського формування, місцезнаходженням яких є АР Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь, проводиться незалежно від місцезнаходження такої юридичної особи та громадського формування;

  • державна реєстрація юридичних осіб - релігійних громад, місцезнаходженням яких є місто Київ або Київська область, проводиться уповноваженими суб'єктами державної реєстрації міста Києва та Київської області.

Відповідні зміни роз'яснили фахівці Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також:

У період дії воєнного стану забороняється примусове виконання виконавчих написів нотаріусів: НПУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини