Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію

Рішення прийнято на засіданні 15 серпня

Детальніше

2. Закон щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації, набув чинності 19 серпня

18 серпня 2022 року в газеті «Голос України» офіційно опубліковано Закон № 2491-IX «Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації».

Детальніше

3. Оспорення державної реєстрації прав на нерухомість або бізнесу: правові позиції Великої Палати Верховного Суду

Доволі часто у спорах щодо нерухомості або щодо виконання договірних зобов'язань постають питання належного способу захисту в контексті оспорення державної реєстрації прав на нерухомість чи реєстраційних дій щодо суб'єктів господарювання.

Детальніше

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

4. Упорядковано закупівлі на час воєнного стану: Закон прийнято

16 серпня Верховна Рада прийняла Закон (проект № 7163), який значно пришвидшить закупівлі критично важливих товарів і послуг органами місцевого самоврядування.

Детальніше

5. Примусове відчуження майна під час воєнного стану: Рада підтримала зміни до деяких законів

15 серпня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон (проект № 7605) «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану».

Детальніше

6. Судові оповіщення в Дії: набрали чинності зміни до Закону про судоустрій

19 серпня 2022 року набрав чинності Закон № 2461-IX «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо додаткових способів інформування про судові справи та проведення зборів суддів в умовах воєнного чи надзвичайного стану».

Детальніше

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

7. Прийнято Закон щодо захисту прав інвесторів будівництва

15 серпня 2022 року народні депутати ухвалили Закон (проект № 5091) «Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому».

Детальніше

8. Рада продовжила процедуру одноразового добровільного декларування до 1 березня 2023 року

Верховна Рада підтримала зміни до Податкового кодексу, якими в тому числі продовжено процедуру одноразового добровільного декларування до 1 березня 2023 року.

Детальніше

9. Верховна Рада ухвалила Закон про "митний безвіз"

15 серпня Верховна Рада ухвалила Закон про "митний безвіз" (законопроєкт № 7420).

Детальніше

10. На час воєнного стану підприємцям спростили трудове регулювання: Закон набрав чинності

19 серпня набрав чинності Закон № 2434-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність».

Детальніше

Ексклюзивна пропозиція для LIGA360:Юрист - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Читайте також: ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини