Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднено зведений огляд практики ЄСПЛ за рішеннями, ухваленими протягом січня – березня 2022 року

Реклама

Верховний Суд опублікував зведений огляд практики ЄСПЛ за рішеннями, ухваленими впродовж січня - березня 2022 року, повідомляє пресслужба ВС.

Усі рішення огляду систематизовано за статтями Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Зокрема, у справі ISTOMINA v. Ukraine ЄСПЛ наголосив на важливості з'ясування можливості внесення особою розміру застави в разі прийняття рішення про застосування такого запобіжного заходу. Через недотримання цього ЄСПЛ констатував порушення пункту 3 статті 5 Конвенції (право на свободу та особисту недоторканність).

Також ЄСПЛ у справі I.V.T. v. Romania розглянув відповідність вимогам Конвенції взяття журналістами в неповнолітньої дитини інтерв'ю щодо загибелі її однокласниці під час шкільної поїздки. Ключовими умовами для висновку ЄСПЛ про порушення статті 8 Конвенції (право на повагу до приватного і сімейного життя) в цій справі було те, що органи влади, по-перше, не отримували згоду батьків на проведення інтерв'ю з неповнолітньою дитиною і, по-друге, не вжили заходів, аби приховати особу дитини на відео.

Отримайте відповідь на будь-яке питання із судової практики. LIGA360: ЮРИСТ надає доступ до актуальної бази судових рішень, правових позицій ВС та практики ЄСПЛ. Спробуйте комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

30 аналітичних матеріалів для бізнес-адвоката

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини