Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄСПЛ визнав порушенням Конвенції відсутність процесуальних гарантій захисту адвокатської таємниці

Реклама

Європейський суд з прав людини визнав порушення ст. 8 Конвенції (право на повагу до приватного і сімейного життя) у справі SАRGAVA v. Estonia, яка стосувалася вилучення та дослідження інформації з телефону та ноутбука адвоката в ході кримінального провадження. Про це йдеться в повідомленні НААУ.

Хоча ЄСПЛ не оцінював, чи було фактично порушено адвокатську таємницю в цій справі, проте вказав на нечіткість національного законодавства Естонії щодо захисту адвокатської таємниці та відсутність відповідних гарантій збереження адвокатської таємниці у судовому рішенні про обшуки.

«Водночас відсутність процесуальних гарантій стосовно захисту адвокатської таємниці вже не відповідає вимогам критерію, за яким втручання має здійснюватися «згідно із законом» в розумінні пункту 2 статті 8 Конвенції», - ідеться у рішенні ЄСПЛ.

Стежите за справами ЄСПЛ? Скористайтесь системою LIGA360: Юрист. Тут зібрано 60 тис. рішень ЄСПЛ з автоперекладом українською мовою, є короткі огляди. Справу легко знайти завдяки інтелектуальному пошуку, і до неї видаються пов'язані судові рішення. Спробуйте LIGA360:Юрист просто сьогодні.

Читайте також: З 1 лютого термін звернення до ЄСПЛ скорочено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини