Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про розширення повноважень голови апеляційного суду набув чинності

Реклама

Сьогодні, 16 червня, набув чинності Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо вирішення окремих питань, пов'язаних з проведенням розвідувальних заходів» № 1473-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 21 травня.

Зокрема, передбачено, що при розгляді справ перебіг судового процесу фіксується технічними засобами в порядку, встановленому законом, крім справ щодо надання дозволу на проведення розвідувальних заходів.

Також розширено повноваження голови апеляційного суду.

Так, передбачено, що голова апеляційного суду:

  • буде здійснювати відповідно до Закону «Про розвідку» повноваження уповноваженого судді щодо судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб під час здійснення розвідувальної діяльності;

  • та/або буде призначати суддю (суддів) з числа суддів апеляційного суду для здійснення таких повноважень під час розгляду питання про надання дозволу на проведення розвідувальних заходів.

Читайте також: ВС надав роз'яснення щодо апеляційного оскарження ухвал слідчих суддів

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини