Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК повернув до Офісу Генпрокурора невручені підозри п'ятьом суддям суду

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва повернув до Офісу Генерального прокурора невручені повідомлення про підозри п'ятьом суддям зазначеного суду. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті ОАСК.

Зазначається, що відповідні повідомлення про підозри суддям Вовку П.В., Погрібніченку І.М., Огурцову О.П., Качуру І.А. та Келеберді В.І. у кримінальному провадженні були залишені прокурорами просто на стільці в коридорі суду в позаробочий час.

В ОАСК пояснили, що порядок вручення письмового повідомлення визначено ст. 278 КПК України, а саме, таке повідомлення вручається або особисто в день його складання, а у випадку неможливості такого вручення - у спосіб, передбачений цим Кодексом для вручення повідомлень.

Зокрема, згідно із ч. 2 ст. 135 КПК України у разі тимчасової відсутності особи за місцем проживання повістка для передачі їй вручається під розписку дорослому члену сім'ї особи чи іншій особі, яка з нею проживає, житлово-експлуатаційній організації за місцем проживання особи або адміністрації за місцем її роботи.

"Водночас, чинне законодавство в жодному нормативно-правовому акті не містить визначення поняття «адміністрації за місцем роботи».

Враховуючи норми законодавства та підзаконні акти, керівник апарату суду та його заступники наділені владними повноваженнями лише відносно до працівників, що входять до апарату певного суду. Водночас суддя працює в штаті певного суду, однак не входить до складу апарату того чи іншого суду. Виходячи з цього, ані керівник апарату суду, ані його заступники по відношенню до суддів не відносяться до поняття «адміністрація місця роботи», зазначеного у ст. 135 КПК України", - йдеться в повідомленні.

Апарат ОАСК вказав, що готовий виконувати виключно законні вимоги прокурорів, а тому, враховуючи вищевикладене та на виконання вимог чинного законодавства, змушений був повернути до Офісу Генерального прокурора тексти документів, які містять назву «Повідомлення про підозру».

Апарат суду також зазначив, що вказані документи не містять навіть відомостей про дату, місце, час, спосіб, дані осіб, кому саме було здійсненне повідомлення про підозру та ким саме і на якій підставі здійснювалося вказане повідомлення та роз'яснення прав підозрюваного.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію із Системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Прирівняння посад працівників міліції до посад поліції оскаржують у суді

У суді оскаржують обмеження висотності житлової забудови

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини