Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив порядок розпорядження конфіскованими тваринами

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив постанову про внесення змін до Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби.

Відповідне рішення прийнято на урядовому засіданні 25 червня, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Зокрема, Порядок доповнюється положеннями, які урегульовують реалізацію тварин, які були конфісковані у господарів за рішенням суду. Відтепер котів, собак та інших домашніх тварин безоплатно передаватимуть притулкам для тварин або іншим установам для утримання тварин.

Також не будуть виставлятися на продаж дикі тварини. Їх безоплатно передаватимуть притулкам для тварин, зоологічним паркам або іншим установам для утримання тварин.

«До сьогоднішнього дня правила, які регулюють конфіскацію майна за рішенням суду, не передбачали жодних особливостей для ситуацій, коли конфісковувати доводилося диких або ж домашніх тварин (наприклад, за неналежне поводження з такими тваринами). Застосовувалася загальна процедура - конфісковану тварину виставляли на продаж на аукціоні. Сенсу у такій «конфіскації» було вкрай мало. Часто тварину за копійки викуповував попередній власник (який з нею неналежно поводився до цього). А навіть якщо тварина діставалася комусь іншому, то критерієм відбору такого нового власника була лише готовність заплатити найбільшу суму. Про добробут тварини мова не йшла. Сьогодні ми проблему вирішили. Продажу диких та домашніх тварин через аукціони більше не буде», - розповів Міністр юстиції Денис Малюська.

Крім цього, постанова передбачає, що нереалізовані у порядку, встановленому Законом «Про виконавче провадження», сільськогосподарські тварини безоплатно передаються фізичним або юридичним особам відповідно до встановленого порядку. Кто і як зможе отримати від держави безоплатно конфісковане майно, дізнайтеся за посиланням.

ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360: АДВОКАТ - комплексне рішення, що поєднує головні інструменти в єдиному робочому просторі для адвоката:

- Повна база НПА;

- Коментарі до кодексів;

- 85 млн судових рішень;

- подібні справи;

- Правові позиції Верховного Суду;

- 6,5 млн досьє компаній і ФОП.

Замовляйте доступ зі знижкою 30 %.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

«Чотирилапі - під арешт!» Як і за що в Україні арештовують тварин?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини