Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли роздруковане листування визнають неналежним доказом

Реклама

КГС ВС у постанові від 28 грудня 2019 № 922/788/19 вказав, що електронне листування без електронного підпису є неналежним письмовим доказом.

З повним текстом судового рішення зручно ознайомитися у VERDICTUM. Замовити тестовий доступ можна тут.

Скаржник посилався на порушення судами ГПК, оскільки при ухваленні оскаржуваних рішень, судами попередніх інстанцій не взято до уваги електронне листування позивача та відповідача.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190099_yak-dokazi-vrakhovuyutsya-sudom-rozyasnyu-vs

ВС погодився з місцевим та апеляційним судами та визначив, що роздруківка електронного листування не може вважатись електронним документом (копіями електронних документів) в розумінні ч. 1 ст. 5 Закону "Про електронні документи та електронний документообіг", відповідно до якої електронний документ - документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити документа.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 6 Закону "Про електронні документи та електронний документообіг" електронний підпис є обов'язковим реквізитом електронного документа, який використовується для ідентифікації автора та/або підписування електронного документа іншим суб'єктами електронного документообігу. Накладанням електронного підпису завершує створення електронного документа.

Якщо ви шукаєте юриста для захисту ваших прав у суді, скористайтеся Національним професійним юридичним каталогом Liga:BOOK.


Також читайте:

Позивач помилився нормою - суд кваліфікує правовідносини сам;

Огляд орендованої кімнати без згоди орендаря є незаконним;

Затопили квартиру: як доказати провину сусідів в суді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини