Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує поки не підвищувати суддям посадові оклади

Реклама

Кабмін хоче відтермінувати на один рік норму щодо визначення з 1 січня 2020 року посадових окладів для суддів місцевого, апеляційного та вищого спеціалізованого судів.

Відповідний урядовий законопроект № 2670 про внесення зміни до пункту 24 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про судоустрій і статус суддів» було зареєстровано в Парламенті 23 грудня 2019 року.

Законопроектом запропоновано внести зміни до зазначеної вище норми Закону «Про судоустрій і статус суддів», відповідно до яких відтерміновується на один рік норма щодо визначення з 1 січня 2020 року посадових окладів:

- для судді місцевого суду у розмірі 30 прожиткових мінімумів;

- для судді апеляційного та вищого спеціалізованого судів - 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

У разі прийняття законопроекту № 2670 як Закону у 2020 році розмір посадових окладів становитиме:

- для судді місцевого суду - 25 прожиткових мінімумів;

- для судді апеляційного та вищого спеціалізованого судів - 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Дізнатися про найважливіші новини про зміни в статусі суддів і суддівському врядуванні року, що минає, варто із топ-10 змін у судовій системі, який для вас підготувала ЮРЛІГА.

Усі судові рішення зручно знайти у VERDICTUM. Нагадуємо, що до 28 грудня зручну систему пошуку і аналізу судових рішень можна придбати за дуже приємною ціною. З іншими святковими пропозиціями можна ознайомитися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини