Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За некомерційне виготовлення самогону перестануть штрафувати: зареєстровано законопроект

Реклама

1 листопада у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2371 (ініціатор - депутати від партії "Слуга народу"), яким пропонується скасування правової норми, яка передбачає відповідальність за самогоноваріння.

Проектом Закону запропоновано скасувати ст. 176 Кодексу про адміністративні правопорушення, що передбачає накладення штрафу від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян за виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення.

Як зазначено у пояснювальній записці, у 2018 році у судах розглянули лише 197 справ про адміністративні порушення пов'язані із самогоноварінням, на 80 осіб було накладено адміністративні стягнення. Про це повідомила Державна судова адміністрація. Тобто, дані обмеження є неефективними, та наділяють правоохоронні органи повноваженнями які носять значну корупційну складову.

Нагадуємо, що законопроект № 9034 з відповідною пропозицією був одержаний Верховною Радою ще у 2011 році. Однак комітет рекомендував відхилити законопроект за результатами розгляду в першому читанні, що й було зроблено ВР у 2012 році.

З цим та іншими законопроектами можна ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини