Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила професійної етики у конкуренції схвалюватиме АМКУ

Реклама

Антимонопольний комітет видав розпорядження № 14-рп, яким затверджується Порядок погодження Правил професійної етики у конкуренції.

Цей Порядок встановлює процедуру погодження Антимонопольним комітетом проектів Правил професійної етики у конкуренції, розроблених суб'єктами господарювання для відповідних сфер господарської діяльності, а також для певних галузей економіки, та змін до Правил.

Правила можуть використовуватися під час укладання договорів, розробки установчих та інших документів суб'єктів господарювання.

Для погодження проекту Правил до Комітету подаються:

- супровідний лист про погодження проекту Правил, зокрема з інформацією про сприяння в розробці таких Правил Торгово-промислової палати України та/або інших заінтересованих організацій;

- обґрунтування необхідності прийняття проекту Правил;

- проект Правил;

- документи щодо погодження проекту Правил із заінтересованими організаціями (у разі здійснення такого погодження).

За наслідками розгляду проекту Правил Комітет приймає розпорядження про:

- погодження проекту Правил;

- відмову в погодженні проекту Правил.

Розпорядження приймається у строк, що не перевищує 30 робочих днів із дати одержання Комітетом проекту Правил.

Підставою для відмови в погодженні проекту Правил є невідповідність змісту проекту Правил вимогам законодавства про захист економічної конкуренції.

У розпорядженні про відмову в погодженні проекту Правил має бути обґрунтовано підстави відмови.

Про прийняте розпорядження Комітету щодо погодження або відмови в погодженні проекту Правил Комітет надсилає суб'єкту господарювання повідомлення в письмовій формі, до якого додається один примірник відповідного проєкту Правил та розпорядження Комітету, протягом 10 робочих днів від дати його прийняття.

Інформація про прийняття розпорядження щодо погодження або відмови в погодженні Правил підлягає оприлюдненню відповідно до законодавства.

Це розпорядження набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Про набрання чинності н/п актами можна дізнатись у модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Напоминаем, что юристов, специализирующихся в антимонопольном праве, вы легко можете найти в Национальном юридическом каталоге Украины Liga:BOOK.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини