Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У судах можуть обладнати сучасні кімнати для анонімних свідчень

Реклама

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, міністерство оновлює державні будівельні норми щодо проектування судів. Зокрема, вивчається можливість проектування в цих установах сучасних кімнат для надання анонімних свідчень, облаштованих спеціальним обладнанням, екраном з приховуванням зображення та зміною голосу свідків, які перебувають під захистом (таємних свідків).

Наразі в чинних нормах є вимоги до проектування окремої кімнати для свідків, яка має бути обладнана телефонним та відеозв'язком. Проте, за словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе, це зовсім не ті умови та обладнання, якими мають бути забезпечені сучасні суди. З цього приводу у міністерстві вивчатимуть іноземний досвід, братимуть його за основу, адаптуватимуть до українських реалій та впроваджуватимуть.

ДБН В.2.2-26:2010 «Будинки і споруди. Суди» встановлюють вимоги до проектування нових і реконструкції існуючих будинків під суди, а також приміщень судів, убудованих у будинки іншого призначення.

Як раніше писала ЮРЛІГА, у судах можуть з'явитися ігрові зони для дітей.

Нагадуємо, що всі судові рішення можна знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини