Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кодекс з процедур банкрутства приймуть завтра

Реклама

Народні депутати збираються завтра, 18 жовтня, прийняти Кодекс з процедур банкрутства, яким, зокрема вводиться інститут банкрутства фізичних осіб. На сьогоднішньому ранковому засіданні парламент розглянув більшу частину правок до законопроекту № 8060 , втім жодна не була підтримана.

Законопроект було прийнято за основу 20 березня 2018 року. Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Иванчук повідомив, що при підготовці проекту до другого читання надійшло більш ніж 1335 поправок, 60 % з яких враховані повністю або частково, 40 % - відхилено.

Народні депутати розглядали законопроект за повною процедурою - правки озвучувалися і ставилися на підтвердження в практично порожньому залі. Тому жодна з них не була прийнята і Закон буде ухвалений в редакції комітету. Як повідомив голова комітету, підсумувавши пленарний день, зауваження головного юридичного управління завтра будуть озвучені з трибуни під стенограму, і таким чином, включені в схвалений документ.

Розглядати законопроект депутати продовжать з правки № 1298, яка стосується системи автоматизованого арешту засобів - забезпечує накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на банківських рахунках, у випадках, передбачених кодексом.

Нагадаємо, Кодекс складається з двох книг: 1) корпоративне банкрутство; 2) відновлення платоспроможності фізичної особи.

Зазначимо, експерти вважають, що інститут банкрутства неможливо реформувати без самоврядування арбітражних керуючих.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини