Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок ведення ЄДРСР змінять з 1 жовтня

16 липня 2018, 14:22
645
0
Автор:
Реклама

З 1 жовтня 2018 року втратить чинність перелік постанов Уряду, які регулюють порядок ведення ЄДРСР і внесення до нього змін. Відповідну постанову № 550 прийнято 11 липня 2018 року.

Зараз Порядок ведення ЄДРСР затверджений постановою Кабміну, а з початком функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи визначатиметься в положенні про таку систему, яке затвердить Вища рада правосуддя. Це передбачено законами України «Про доступ до судових рішень» і «Про Вищу раду правосуддя».

ДСА розпочала комплекс заходів, пов'язаних з початком функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема, повідомила про початок публікації на офіційному веб-порталі судової влади України оголошень про виклик до суду учасників процесу. Таку систему має бути створено до 31 грудня 2018 року. З 4 червня у 18 пілотних судах введено в тестову експлуатацію підсистему Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд».

Нагадаємо, Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування ДСА в газеті «Голос України» і на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування такої системи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини