Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Електронний суд" запрацював у 18 судах

4 червня 2018, 14:15
954
1
Автор:
Реклама

З 4 червня вводиться в тестову експлуатацію підсистема Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи "Електронний суд", до якої вже підключено 18 пілотних судів:

- Київський апеляційний адміністративний суд;

- Апеляційний суд Одеської області;

- Київський районний суд Одеси;

- Одеський апеляційний господарський суд;

- господарський суд Одеської області;

- Вінницький апеляційний адміністративний суд;

- Вінницький окружний адміністративний суд;

- Донецький апеляційний адміністративний суд, а також

- Голосіївський, Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Оболонський, Печерський, Подільський, Святошинский, Соломянський і Шевченківський районні суди міста Києва.

Відповідне рішення № 269 було прийнято ДСА 31 травня 2018 року.

Зареєструвавши за допомогою ЕЦП «офіційну адресу» на cabinet.court.gov.ua, користувач може подати заяву до суду (система запропонує шаблони), внести додатки в електронному вигляді, сплатити судовий збір. Після перевірки і формування заяви, вона підписується натисканням на кнопку і направляється в суд. Надалі, у міру проходження в суді заяви, через сервіс будуть надходити повідомлення про результати авторозподілу, ухвалені судом рішення, повістки, інші процесуальні документи.

Нагадаємо, ДСА рекомендовано впровадити Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему з 1 січня 2019 року. До початку її функціонування інформація про виклик в справі відповідача, третьої особи, свідка, зареєстроване місце проживання, місцезнаходження або місце роботи якого невідоме, розміщується безпосередньо судом на його офіційній сторінці веб-порталу судової влади.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини