Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон дозволить скління балконів

8 червня 2018, 14:15
558
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон продовжує оновлювати державні будівельні норми. Цього разу запропоновано дозволити скління балконів і лоджій вище третього поверху при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків.

Відповідна норма міститься в новому проекті ДБН В. 2.2-15-20ХХ "Будівлі і споруди. Житлові будинки. Основні положення".

Так, чинніі ДБН забороняють скління балконів при проектуванні вище третього поверху. Як пояснив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе, сьогодні більшість самостійно склить балкони, що спотворює зовнішній вигляд будинків. Гірше за те, часто вони розширюють площу балконів, перетворюючи їх на прибудови. Тому в нових ДБН і запропоновано дозволити склити балкони і лоджії при проектуванні будинків.

Згідно зі змінами, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється, якщо площа скління складає не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 м і відкриваються на сторону балкона.

За словами Л. Парцхаладзе, це має запобігти самовільному склінню балконів, поліпшить зовнішню естетику будівель і дозволить поліпшити пожежну безпеку.

Нагадаємо, раніше Мінрегіон повідомив про заборону організації автопарковок в нових житлових кварталах, введення меж максимального поширення завалів, меж мінімальної і максимальної щільності населення в забудові, висоти житлової забудови, а також затвердив чотири нових ДБН: щодо установ дошкільної освіти, учбових закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Також заплановано скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових будинках. Крім того, зміниться призначення прибудинкових територій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини