Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено чотири нових ДБН

5 квітня 2018, 11:00
488
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон затвердив нові ДБН, якими, зокрема, впроваджується можливість розміщення в житлових будинках вбудованих дитячих садків, введення нових термінів «Блакитна лінія» (обмеження висоти забудови на генеральному плані), «Зелена лінія» (обмеження забудови для збереження зелених територій), вимоги до створення инклюзивного учбового простору і безбарьерного простору, можливість відкритого учбового простору і т.д.

Так, затверджено 4 ДБН:

ДБН В.2.2-4:201Х «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти»;

ДБН В.2.2-3:201Х «Будинки і споруди. Заклади освіти»;

ДБН В.2.3-5:20ХХ «Вулиці та дороги населених пунктів»;

ДБН Б.2.2-12: 2018 «Планування і забудова територій».

При розробці генеральних планів кожне місто зобов'язане буде затверджувати таке поняття, як «блакитна лінія» і ввести обмеження процентности забудови залежно від її поверховості. Так, при 4-поверховій поверховості, площа забудови може скласти 45 %, вище 11 - не більше 30 %. Також встановлені граничні межі максимально щільної забудови, забезпечений захист пасажирів від можливого наїзду маршрутного транспорту, чітко прописані обов'язкові вимоги до проїзду до будівель пожежних машин і доступу пожежників в приміщення.

Нові ДБН також вирішують проблему недостатньої кількості дитячих садів. Зокрема, допускається розміщення дошкільних навчальних закладів у вигляді:

- вбудованих приміщень груп короткотривалого (до 4-х годин) перебування дітеи? дошкільного віку у 1-2 поверхи житлових будинків;

- вбудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку (ясел, ясел-садків, дитсадків) місткістю до 80 місць (2-4 групи) у 1-2 поверхи житлових будинків;

- вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 120 місць (до 6 груп) у 1-2 поверхи житлових будинків;

- прибудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 160 місць (до 8 груп) до глухих торців житлових будинків.

При розміщенні таких дитсадів повинні обов'язково враховуватися необхідні пожежні вимоги, а також відповідні норми ДБН для житлових будинків. Земельна ділянка такого навчального закладу має бути відокремлена огорожею і зеленими насадженнями від прибудинкової території житлового будинку.

Нагадаємо, в нових ДБН також пропонують заборонити розміщення автостоянок усередині житлових кварталів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини